Dziś mam zdecydowanie kulinarny dzień.
Ponieważ wiosnę już mamy, robi się coraz cieplej, a majówka za pasem, rozpocznie się sezon grillowy.
Ja jednak nie przepadam za tłustymi kiełbasami, kaszankami czy karkówkami, dlatego też dla gości podobnych do mnie, polecam przygotować przekąski z elementami mięsa:
Gruszka w szynce parmeńskiej:
Śliwka w boczku:
Nadziewane pieczarki zapiekane z serem:
pieczarki można " nadziać" np. szpinakiem lub papryką.
Koreczki:
A dla wegetarian można przygotować pyszne Szaszłyki warzywne:
Pychotka!!!
Strony
wtorek, 17 kwietnia 2012
sałatka owocowa
Do zjedzenia sałatki owocowej nie trzeba chyba nikogo namawiać - same pyszności. Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła kupić świeże truskawki, czereśnie, maliny i jagody.
Póki co zadowalam się innymi owocami dostępnymi cały rok. Moje ulubione składniki na sałatkę owocową:
- ananas
- kiwi
- banan
- jabłko
- mango
- pomarańcz
bakłażan
Dziś kolejny przepis - zapiekany bakłażan.
Farsz przygotowujemy tak samo jak farsz do cukinii w moim poprzednim przepisie. Czyli wrzucamy na patelnię wszystkie warzywa jakie mamy i dodajemy przyprawy do smaku.
Przygotowanego bakłażana można posypać fetą i bazylią, co nadodaje daniu wyjątkowego smaku.
Smacznego :)
Farsz przygotowujemy tak samo jak farsz do cukinii w moim poprzednim przepisie. Czyli wrzucamy na patelnię wszystkie warzywa jakie mamy i dodajemy przyprawy do smaku.
Przygotowanego bakłażana można posypać fetą i bazylią, co nadodaje daniu wyjątkowego smaku.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)